Palóc pecsenye
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 8 szelet füstült sajt vagy trappista sajt
- 8 szelet füstölt szalonna
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 dl sör
- olaj
- só
Elkészítés
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Vékony sajt- és szalonnaszeleteket vágunk, majd a hússzeletekre tesszük. Összehajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Felverjük a tojást, a liszttel elkeverjük, majd annyi sört rakunk bele, amennyivel palacsintasűrűségű masszát kapunk. Ebbe mártjuk a töltött húst, majd bő, forró olajban kisütjük. Bevallom, én nem mindig sörtésztába szoktam forgatni, hanem először lisztbe, majd tojásba, majd zsemlemorzsába. Az ok egyszerű: nincs nálunk szinte soha sör, a családban senki sem iszik.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.