Palóc pecsenye

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 8 szelet füstült sajt vagy trappista sajt
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl sör
  • olaj

Elkészítés

A húst vékony szeletekre vágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Vékony sajt- és szalonnaszeleteket vágunk, majd a hússzeletekre tesszük. Összehajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Felverjük a tojást, a liszttel elkeverjük, majd annyi sört rakunk bele, amennyivel palacsintasűrűségű masszát kapunk. Ebbe mártjuk a töltött húst, majd bő, forró olajban kisütjük. Bevallom, én nem mindig sörtésztába szoktam forgatni, hanem először lisztbe, majd tojásba, majd zsemlemorzsába. Az ok egyszerű: nincs nálunk szinte soha sör, a családban senki sem iszik.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.